Κυριακίδεια 2023: Πιτσώλης και Μπάλλα οι νικητές, με επιτυχία και χαμόγελα η 34η διοργάνωση

Με πλήθος δρομέων ολοκληρώθηκαν τα 34 Κυριακίδεια στο Στάδιο της Φιλοθέης, με το ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες να καταρρίπτεται μετά από εξαιρετικές κούρσες.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, διεξήχθησαν τα Κυριακίδεια στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης με το ρεκόρ διαδρομή στους άνδρες να καταρρίπτεται από τον αργυρό πρωταθλητή του Αυθεντικού Μαραθωνίου 2023, Χαράλαμπου Πιτσώλη (ΓΑΣ Ο ΙΛΙΣΣΟΣ). Ο πρωταθλητής των αποστάσεων τερμάτισε σε 32:10, πήρε τη νίκη και κατέρριψε το ρεκόρ διοργάνωσης το οποίο άνηκε από το 2018 στον Δημοσθένη Μαγγίνα που ήταν 32:35. Σε χρόνο καλύτερο από το ρεκόρ διοργάνωσης τερμάτισαν και οι δύο επόμενοι δρομείς, ο Οδυσσέας Κίκας (ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΣ) και ο Γιώργος Μίνος (ΟΣΦΠ) οι οποίοι τερμάτισαν σε 32:10 και 32:18 αντίστοιχα.

Στον αγώνα των γυναικών, η Ντενίσα Μπάλλα (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ) που με χρόνο 37:07 τερμάτισε πρώτη και πήρε τη νίκη στα φετινά Κυριακίδεια. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Άνθη Κοραΐνη Κυριακοπούλου (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) με 37:18 ενώ η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ) με 37:51 συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Τα φετινά Κυριακίδεια κατέρριψαν κάθε άλλο ρεκόρ καθώς φέτος τερμάτισαν 828 δρομείς με τον μεγαλύτερο σε ηλικία να ήταν 80 ετών ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν και δρομείς από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα την Κίνα!

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα όλων των συμμετεχόντων στο παρακάτω αρχείο: 

unofficial-results

Στον αγώνα που διοργάνωσαν ο Α.Ο Φιλοθέης και ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, στρατηγικός υποστηρικτής είναι η AXUM, συνδιοργανωτές είναι ο Ο.Κ.Α.Π.Α. και ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. ενώ ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Υποστηρικτής της φετινής διοργάνωσης είναι η «ΒΙΚΟΣ».

 

Please follow and like us: