Κυριακίδεια 2023: Με ρεκόρ συμμετοχών και Πανελληνιονίκες η 34η διοργάνωση

Με αρκετούς πρωταθλητές των αποστάσεων αλλά και δρομείς που απλά αγαπούν να τρέχουν για την ευεξία τους, θα διεξαχθούν τα 34α «Κυριακίδεια», την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. 

Ο αγώνας δρόμου που γίνεται προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα μαραθωνοδρόμου, Στέλιου Κυριακίδη, από το 1990, θα γιορτάσει φέτος τα 34α «γενέθλιά» του με ρεκόρ συμμετοχών! Μάλιστα, στον αγώνα των 10χλμ. δρόμου έχουν εγγραφεί 1000 δρομείς, με τις εγγραφές να έχουν κλείσει πέντε μέρες πριν τον αγώνα.

Ανάμεσα στους 1000 που έχουν εγγραφεί, υπάρχουν και Πανελληνιονίκες των αποστάσεων από τα 800μ. έως και του μαραθωνίου. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μίνος (ΟΣΦΠ) ο οποίος στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τερμάτισε τρίτος ανάμεσα στους Έλληνες, θα τρέξει στη Φιλοθέη την ερχόμενη Κυριακή μαζί με τον Αλέξανδρο Σουκούλη (Παναξιακός) ο οποίος διαπρέπει στα 10άρια αλλά και το στιπλ και τον νεαρό Οδυσσέα Κίκα (Εθνικός ΓΣ), πρωταθλητή στους έφηβους στα 1500μ., 3000μ. και ανώμαλο δρόμο. 

Στις γυναίκες, η συμμετοχή της Φωτεινής Δαγκλή Παγκότο, η οποία ξεκίνησε από τον ΑΟ Φιλοθέης τα βήματά της στον πρωταθλητισμό πριν φτάσει στα πανελλήνια ρεκόρ και τις επιτυχίες στις αποστάσεις, ξεχωρίζει. Το ίδιο ισχύει και για τη συμμετοχή της Ανθής Κοραΐνης Κυριακοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας) πρωταθλήτριας των 800μ. και 1500μ., όπως και των Ισαβέλλας Κοτσαχείλη (Πανιώνιος ΓΣ), πρωταθλήτριας των στιπλ, και της Ντενίσα Μπάλα (Πανελλήνιος ΓΣ) ξεχωρίζουν.

Δεδομένων των πολύ καλών συμμετοχών, δεν θα είναι απίθανο να δούμε τα ρεκόρ διαδρομής να «πέφτουν»! Από το 2018 το ρεκόρ του Δημοσθένη Μαγγίνα με 32:35 στο 10άρι των ανδρών και το ρεκόρ της Βασιλικής Σπάθη, από την ίδια χρονιά, με 39:18 έχουν παραμείνει ανέγγιχτα όμως την προσεχή Κυριακή τίθενται προς αμφισβήτηση.

Ο αγώνας των 10χλμ. δρόμου ξεκινά στις 10:45 ενώ νωρίτερα, στις 10:00, θα διεξαχθεί και αγώνας 1000μ. δρόμου παιδιών. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης (Καλλιγά 77). Δείτε ΕΔΩ τη διαδρομή.

Στον αγώνα που διοργανώνουν ο Α.Ο Φιλοθέης και ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, στρατηγικός υποστηρικτής είναι η AXUM, συνδιοργανωτές είναι ο Ο.Κ.Α.Π.Α. και ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. ενώ ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Υποστηρικτής της φετινής διοργάνωσης είναι η «ΒΙΚΟΣ». 

 

Please follow and like us: