Γέμισε παιδική ενέργεια το στάδιο της Φιλοθέης στους αγώνες της Τρίτης (8/11) και Πέμπτης (10/11)

Δύο αγώνες για διάδοση, ανάπτυξη και καλλιέργεια του κλασικού αθλητισμού διεξήχθησαν με επιτυχία από τον Α.Ο. Φιλοθέης για παιδιά Δημοτικού σχολείου.

Την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, και την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, οι μικροί, επίδοξοι πρωταθλητές των ακαδημιών του Α.Ο. Φιλοθέης συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης «Σ. Κυριακίδης» και αγωνίστηκαν σε αγωνίσματα δρόμου και αλμάτων, με στόχο να δείξουν τη βελτίωσή τους μέσα από τις προπονήσεις τους στον Σύλλογό μας.

Την Τρίτη στους αγώνες έλαβαν μέρος κορίτσια και αγόρια των Νηπίων και των τάξεων Α’, Β’ και Γ’ του Δημοτικού στα αγωνίσματα των 50μ, 150μ και το μήκος. Όλα τα παιδιά είχαν, έτσι, την ευκαιρία να συμφιλιωθούν με το αγωνιστικό περιβάλλον και να εξοικειωθούν με την ιδέα των αγώνων σε περιβάλλον σταδίου και με συναγωνισμό. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους κανόνες του αθλήματος και, βέβαια, να διασκεδάσουν μέσω του αθλητισμού. Οι τρεις πρώτοι κάθε αγωνίσματος έλαβαν μετάλλια και δίπλωμα, όπως είθισται.

Την Πέμπτη στους αγώνες συμμετείχαν παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού (Δ’, Ε’ & ΣΤ’) τα οποία στην πλειοψηφία τους είχαν ήδη έρθει σε επαφή με αγωνιστική δραστηριότητα και οι διαδικασίες τους ήταν γνώριμες. Οι αθλήτριες και οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμαστούν σε περισσότερα αγωνίσματα αφού αγωνίστηκαν σε 50μ, 150μ, 400μ και σε μήκος και μπαλάκι (vortex). Όλοι τους φάνηκαν ενθουσιασμένοι κατά τη διάρκεια των αγώνων και, μάλιστα, φάνηκε πως βρίσκουν τα πατήματά τους στον κλασικό αθλητισμό ενώ σίγουρα δείχνουν πια να τον κάνουν μέρος της ζωής τους. Και στον αγώνα της Πέμπτης, οι τρεις πρώτοι από κάθε αγώνισμα πήραν μετάλλια και δίπλωμα.

Οι γονείς και οι συνοδοί των παιδιών βρίσκονταν στις κερκίδες και ενθάρρυναν τις προσπάθειες όλων των παιδιών.

Φωτογραφίες από τον αγώνα θα βρείτε ΕΔΩ

 

 

Please follow and like us: