Αδέλφια Ζαρμακούπη: «Η σχέση μας με τον ΑΟ Φιλοθέης είναι σχεδόν οικογενειακή»

Δύο αδέρφια που εδώ και χρόνια φορούν τις πράσινες φανέλες του ΑΟ Φιλοθέης και τιμούν τον σύλλογο με τις αγωνιστικές τους εμφανίσεις και το ήθος τους. Ο Τάσος Ζαρμακούπης και ο Θανάσης Ζαρμακούπης από μικρά παιδιά βρίσκονται στο στάδιο της Φιλοθέης «Σ. Κυριακίδης» και συχνά μνημονεύουν τον καιρό που βρέθηκαν για πρώτη φορά στον χώρο του στίβου.

11036723_10204793317343747_1914755985440305374_o

«Την πρώτη επαφή μας με τον στίβο, την είχαμε στην ηλικία των 7 ετών , όταν μας πρωτοπήγε ο πατέρας μου στο στάδιο. Η πραγματική ώθηση για να ασχοληθώ με τον στίβο, δόθηκε από την γυμνάστρια του γυμνασίου (στην ηλικία των 12 ετών) η οποία με σύστησε στον κύριο Χρήστο Γιωτόπουλο, προπονητή του Α.Ο. Φιλοθέης. Είναι πολύ σημαντικό οι γυμναστές των σχολείων, να παρακινούν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ!», εξηγεί ο Τάσος Ζαρμακούπης αναφερόμενος στην αρχή του και του αδερφού του στον στίβο.

Και από τότε που ξεκίνησαν, μέχρι και σήμερα που έχουν περάσει αρκετά χρόνια, οι δυο τους έχουν κάνει τον ΑΟ Φιλοθέης ένα δεύτερο σπίτι τους: «Η σχέση μας με τον Α.Ο.Φιλοθέης, είναι σχεδόν οικογενειακή! Τις πιο σημαντικές αθλητικές στιγμές μου, τις έχω ζήσει όντας αθλητής του Συλλόγου, με τον προπονητή Γιωτόπουλο Χρήστο», εξηγεί ο Τάσος Ζαρμακούπης και έπειτα αναφέρεται στις στιγμές που ξεχωρίζει: «Ίσως να θεωρείται κάποια αθλητική επιτυχία ιδιαίτερη στιγμή. Για μένα όμως δεν είναι τόσο οι ιδιαίτερες στιγμές, όσο οι ιδιαίτερες σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί στο πέρασμα των χρόνων. Είναι πολύ σημαντικό να μπαίνεις σε έναν αθλητικό χώρο και να συναντάς ανθρώπους που τους γνωρίζεις και σε γνωρίζουν μια ζωή».

338498936_162944563304759_8937025861953112044_nΟι δύο σπρίντερ, πριν από λίγο καιρό, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα masters στο Τόρουν της Πολωνίας και μοιράστηκαν μία ξεχωριστή εμπειρία, βάζοντας μάλιστα τον ΑΟ Φιλοθέης στον διεθνή χάρτη του αθλήματος: «Μία από τις πιο δυνατές αθλητικές εμπειρίες που έχω ζήσει, είναι αυτή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Masters! Το γεγονός ότι έτρεξα δίπλα στον αδερφό μου, σε ένα αγώνα παγκόσμιας κλίμακας, εκπροσωπώντας τη χώρα μου, με κάνει να αισθάνομαι δέος και περηφάνεια! Αυτό όμως δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς την καθοδήγηση και την υπομονή του προπονητή μας, Χατζηαναστασιάδη Περικλής».

Ο Τάσος Ζαρμακούπης, ως καθηγητής φυσικής αγωγής, αντιλαμβάνεται τον στίβο ως την καθημερινότητά του και όχι απλά ένα μέρος αυτής. Πλέον έχει κάνει στόχο του αυτό για το οποίο προσπαθούσαν, παλιότερα, με τον ίδιο: να κάνει τα παιδιά να έρθουν στο άθλημα: «Δεν χρειάζομαι κάποιο κίνητρο. Όπως κάποιοι άνθρωποι ξυπνάνε και πηγαίνουν στη δουλειά τους, έτσι σκέφτομαι κι εγώ τον στίβο! Είναι μέρος της καθημερινότητας μου και της ζωής μου γενικότερα. Πέρα από την αθλητική μου ιδιότητα, είμαι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στα εκπαιδεύτρια «Καραχάλιου» στο Κερατσίνι. Για μένα αθλητισμός δεν είναι ένα μέρος της καθημερινότητας μου, αλλά η καθημερινότητα μου! Έτσι λοιπόν προσπαθώ κ προτρέπω τους μαθητές μου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, σε οποιαδήποτε μορφή του».

Please follow and like us: